Houtimitatie – Oude techniek bij modern bedrijf

Bij houtimitaties worden luxe decoratieve houtsoorten als mahonie, eiken, teak, geïmiteerd met hun natuurlijke uitstraling welke niet van echt zijn te onderscheiden. Houtimitaties worden hoofdzakelijk toegepast bij monumentale panden, kerken en landhuizen. maar ook bij openbare gebouwen, horecagelegenheden, en  particulieren wordt de techniek steeds vaker ter decoratie aangebracht

jaap

Jaap Faber

“Het is een zeer oude techniek die weer nieuw leven is ingeblazen bij Zaanstad Schilderwerken” verteld Jaap Faber “met prachtige resultaten! Zeker bij monumentale panden wordt deze vorm van houtimitatie vaak gebruikt om een luxe uitstraling te realiseren. Ik heb er wel een opleiding voor moeten volgen want je kan het niet zo maar even doen. Je gebruikt allerlei verschillende materialen en producten. Ook producten die je eigenlijk nooit gebruikt zoals speciale kwasten, doeken, lijnolie en rubber vormen.

 

deurhout

Eikenhout imitatie grachtenpand

Maar het eindresultaat mag er dan ook zijn! Ik was dan ook behoorlijk trots op het pand dat we onder handen hebben genomen in Amsterdam, een volledig eiken imitatie voor deuren en kozijnen. De deur was nog niet makkelijk aangezien deze rond loopt en je er toch een mooie glans en houtnerf op wil krijgen ”

 

 

Reacties zijn gesloten.